Оцінка впливу рівня форсування на умови роботи поршня транспортного дизельного двигуна типу 4ДТНА - Жуков, Андрій Віталійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Розглядаються питання форсування дизеля 4ДТНА. Проводяться розрахункові і експериментальні дослідження впливу форсування на зміни в робочому процесі та тепловому стану поршневої групи. Об'єкт дослідження – робочі процеси дизеля 4ДТНА. Мета роботи: оцінка впливу рівня форсування на умови роботи поршня транспортного дизельного двигуна типу 4ДТНА Досягнення поставленої мети забезпечується під час вирішення наступних основних завдань : – розглянути основні напрямки підвищення ефективних показників у форсованих дизелях; – провести аналіз робочого процесу дизеля; – виконати розрахункове дослідження; – зробити вибір конструкції поршня, матеріалу і технології нанесення теплоізоляційного покриття на стінку камери згорання; – провести експериментальні дослідження.
Keywords: двигун внутрішнього згоряння; дизель; математична модель; теплонапружність; тепловий стан поршня