Розроблення технології геодезичного знімання руйнувань дорожнього покриву наземним лазерним 3D скануванням - Будко, Артем Олексійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У кваліфікаційній роботі було здійснено огляд нормативно-правового забезпечення геодезичного знімання, досліджено технологічні особливості та принципи роботи наземних тривимірних лазерних сканерів, а також проведено класифікацію лазерних сканерів і програмного забезпечення для обробки даних лазерного сканування. В роботі також розглянуто існуючі візуальні методи збору даних про стан дорожнього покриву та дефекти, які можуть бути виявлені за допомогою лазерного 3D-сканування. Основним практичним завданням стало виконання лазерного 3D-сканування для оцінки стану дорожнього покриву.
Keywords: наземне лазерне 3D-сканування; моніторинг; дефекти покриву дорожнього одягу; лазерний сканер Trimble TX6; хмара точок