Прилад для контролю рiвностi автомобiльної дороги - Стороженко, Михайло Семенович; Прусенко, Євген Дмитрович; Кiяшко, Ігор Володимирович; Смолянюк, Роман Володимирович (My University, 2003)
Прилад для контролю рівності автомобільних доріг, який містить механізми вимірювання та обробки інформації, який відрізняється тим, що механізм вимірювання виконано у вигляді пристрою для кріплення корпусу, у якому жорстко закріплена лінійка з рисками та такий, що має можливість вільного переміщення відносно корпусу, шток, на кінці якого розташовано оптичний датчик, електрично зв'язаний з комп'ютером, що виконує обробку інформації.
Keywords: автомобiльнi дороги, стан