Дослідження шумового навантаження на міській магістралі та розробка нової конструкції шумозахисного бар’єру - Блискун, Артем Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
В роботі наведено основні аспекти оцінки шумового навантаження на навколишнє, проведено експериментальні дослідження рівнів шуму окремих груп автотранспортних засобів, промодельоване параметричне забруднення придорожнього простору за допомогою програми 3D Акустика, розглянуто основні заходи щодо боротьби з міськими шумами та розроблено новий комбінований шумозахисний бар’єр з інтегрованими сонячними батареями.
Keywords: водично-дорожня мережа; параметричне забруднення; шум; транспортні потоки; інтенсивність руху; шумозахисний бар’єр