Порівняльна оцінка якості охолоджувальних рідин класу G11 представлених на ринку України - Золотар, Володимир Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об`єкт дослідження – якість чистих антифризів представлених на ринку України. Мета роботи – контроль якості чистих антифризів шляхом визначення показників якості згідно ГОСТ 28084-89 та електропровідності. Метод дослідження – лабораторні й теоретичні дослідження із застосуванням апробованих методик, установлених відповідними ГОСТ і ДСТУ. В дипломній роботі розроблені питання перевірки якості та електропровідності чистих антифризів класу G11 представлених на ринку України. Проведено аналіз виробляємих антифризів, методів перевірки їх якості, аналіз ДСТУ і ТУ на ці рідини. Однією з проблем, на сьогоднішній день, є велика кількість антифризів представлених на ринку України, що виготовляються згідно власних ТУ, а їх якість не завжди відповідає вимогам діючого Держстандарту.
Keywords: ОХОЛОДЖУВАЛЬНА РІДИНА; АНТИФРИЗ; СИСТЕМА ОХОЛОДЖЕННЯ; ГОСТ 28084-89; ПОКАЗНИКИ ЯКОСТІ; ЕЛЕКТРОПРОВІДНІСТЬ