Струнний ухиломiр - Богатиренко, Костянтин Іванович; Гурко, Олександр Геннадійович (My University, 2000)
Струнний ухиломір. який містить корпус, вузол кріплення вантажу, вантаж, підсилювачі збудження коливань, блок порівняння, який відрізняється тим, що вузол кріплення вантажу виконано у вигляді двох струн, два кінця яких кріпляться в верхніх кутах корпусу, а два інших - до ватажу, причому кут між струнами повинен бути не менш подвоєного максимального кугу , що вимірюється.
Keywords: вимiрювальна технiка