Технічні пропозиції по переобладнанню автомобіля Сhevrolet Lacetti в електромобіль - Лазурко, Ярослав Ігоревич (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета роботи: підвищення екологічних та економічних показників класичних автомобілів шляхом заміни основних механічних агрегатів на електричні. Об’єкт роботи: процес покращення екологічних характеристик транспортних засобів і збереження натуральної гармонії довкілля. Предмет роботи: комплекти електрообладнання для модернізації класичного автомобіля в електромобіль і алгоритми руху. У дипломній роботі виконано огляд існуючих конструкцій електромобілів, їх історичне минуле і перспективи в майбутньому. Проведено дослідження типових підходів по переробці класичних автомобілів в електрокари. Висвітлені технічні питання модернізації обраного автомобіля в електричну тягу, визначено варіант модернізації і звернено увагу на особливості процесу. Запропоновано варіант обладнання для демонтажу і встановлення на шасі в процесі переобладнання, проведено обґрунтування вибору окремих елементів і вузлів функціональної схеми. Розроблено функціональну схему комплекту електрообладнання модернізованого автомобіля і деякі алгоритми роботи переобладнаного автомобіля. Результати дипломної роботи можуть бути корисними для організації переобладнання класичних автомобілів в електричний варіант вітчизняними виробниками.
Keywords: класичні автомобілі; електромобілі; економічна ефективність; екологія; комплектне обладнання; алгоритми руху