Транспортний засіб категорії М1. Розробка зчеплення та вибір шин для експлуатації автомобіля взимку - Яценко, Олег Ігорович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – зимні шини автомобіля класу М1. Мета проекту – розробка зчеплення транспортного засобу категорії М1, та вибір шин для експлуатації автомобіля взимку. Сучасні легкові автомобілі комплектуються однодисковим зчепленнями з однією центральною діафрагмовою пружиною. Радіально розміщені пелюстки пружини є пружними елементами та натискними важелями. Вибір зимніх шин являється дуже важливою та відповідальною процедурою. Від цього вибору будуть залежати багато факторів під час експлуатації автомобіля в зимній період року. Експлуатація на літній резині зимою не безпечна. Тому проведений аналіз дає можливість вибрати оптимальні варіанти зимніх шин для експлуатації в складних погодних умовах. Результати дипломного проекту можуть бути використані в навчальному процесі.
Keywords: зчеплення; ведений диск; фрикційна накладка; коефіціент зчеплення; зимні шини; характеристика шин