Вплив жорсткості верстатів і оснастки на якість механічної обробки деталей - Щевич, Максим Олексійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Встановлено взаємозв'язок режимів різних видів механічної обробки з технологічною надійністю верстата з урахуванням деформацій технологічної системи стосовно до різних груп оброблюваних матеріалів. Досліджено вплив температури нагріву інструменту та деталі на похибки обробки залежно від ступеня зносу інструменту, матеріалу деталі та балансу тепла при різанні. Сформульовано основні положення надійності технологічного процесу механічної обробки деталей, які базуються на структурі і складі технологічного обладнання та розсіюванням значень показника якості виготовлення машини в межах заданого поля допуску.
Keywords: жорсткість системи; якість; надійність; подача; головний кут; пружні переміщення; заготовка; прогиб