Реконструкція ділянки кар'єрної автомобільної дороги довжиною 8,290 км - Валенко, Владислав Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У кваліфікаційній роботі розглянуто комплекс технічних та організаційних заходів, спрямованих на реконструкцію елементів кар’єрної автомобільної дороги. Зокрема, було розроблено методичні підходи до визначення строків та обсягів виконання робіт, що дало змогу сформувати чіткий календарно-ресурсний план реалізації проєкту. Особливу увагу приділено розробці технології проведення реконструкції водоперепускних труб, яка включає вибір відповідних конструкцій, мето-дів демонтажу існуючих елементів та монтажу нових, а також передбачає до-тримання нормативних вимог і екологічних стандартів. У роботі детально опрацьовано технологію та організацію робіт із реконструкції земляного полотна, включаючи зміцнення основи, заходи з покращення дренажу та забезпечення стійкості схилів. Розглянуто сучасні методи відновлення та посилення дорожнього одягу із врахуванням інтенсивності потоку великовагових автосамоскидів, кліматичних умов та технічних можливостей. Окремим розділом роботи є система контролю якості виконання робіт, яка базується на використанні сучасних методів контролю якості матеріалів, дотримання технологічних параметрів та нормативних вимог на всіх етапах реконструкції.
Keywords: кар’єрна дорога; реконструкція; дорожній одяг; цементобетонне покриття; контроль якості; охорона праці