Методика обробки результатів інженерно-геодезичних вишукувань та побудови цифрової моделі місцевості на прикладі ділянки автомобільної дороги Н-14 Олександрівка – Кропивницький – Миколаїв км 69+000 – км 79+150 - Друзь, Анастасія Володимирівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В результаті розробки дипломної роботи виконано: аналіз параметрів об’єкту інженерно-геодезичних вишукувань та ділянки виконання робіт, аналіз законодавчих та нормативних актів України щодо інженерно-геодезичних вишукувань, визначення фізико-географічної та топографо-геодезичної вивченості району, аналіз методів, технологій і черговості виконання комплексу інженерно-геодезичних вишукувань, закладення та визначення планово-висотного положення пунктів опорної геодезичної мережі, побудову знімального планово-висотного обґрунтування, топографічне знімання ділянки місцевості, камеральну обробку польових інженерно-геодезичних вишукувань в програмі Trimble Business Center та Autodesk Civil 3D, огляд технології побудови цифрової моделі місцевості за результатами інженерно-геодезичних вишукувань.
Keywords: автомобільна дорога; вишукування; геодезична зйомка; глобальні навігаційні супутникові системи; опорна геодезична мережа; рельєф; тахеометр; цифрова модель місцевості