Дослідження мобільної сонячної електростанції для автокемпера - Товстокорий, Владислав Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета роботи: дослідження енергогенеруючих систем захисту автомобіля від сонця та розробка автономної сонячної електростанції на фотоелектричних модулях для автокемпера. Об’єкт дослідження: процес перетворення сонячної енергії в електричну. Предмет дослідження: мобільна сонячна електростанція для автокемпера. Проведено аналітичний огляд конструктивних особливостей та принципу роботи пристроїв та систем на фотоелектричних модулях для захисту від сонця автотранспортної техніки. Проведено дослідження встановлення автономної сонячної електростанції, потужністю 1,2 кВт на автокемпер.
Keywords: сонячна електростанція; енергія сонця; перетворення енергії; фотоелектричні елементи; фотомодулі; фотоелектричні панелі; автокемпер