Дослідження зміни якості антифризу при експлуатації автомобілів (на прикладі Daewoo Nexia) - Митрофанов, Павло Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об`єкт дослідження – процес зміни якості антифризу при експлуатації автомобіля. Мета дослідження – контроль якості охолоджувальної рідини при експлуатації автомобіля, що дозволить підвищити достовірність визначення технічного стану рідини. Методи дослідження – аналіз, експериментальні дослідження, методи математичної статистики. В дипломній роботі розроблені питання перевірки якості антифризу та його електропровідності в процесі експлуатації автомобіля. Наведено характеристики автомобіля та розглянута система охолодження його двигуна. Проведено аналіз існуючих систем охолодження ДВС, охолоджувальних рідин, методів перевірки показників якості та електропровідності. Зроблено аналіз ДСТУ на ці рідини. Однією з проблем, на сьогоднішній день, є відсутність методики, яка б дозволила в короткий термін проводити дослідження якості охолоджувальної рідини, що використовується в системі охолодження автомобіля. Вирішити задачу можна використовуючи методику експрес-оцінки якості антифризу шляхом виміру електропровідності.
Keywords: DAEWOO NEXIA; система охолодження двигуна; охолоджувальна рідина; антифриз; електропровідність