Розробка засобів створення віртуальних моделей для навчального процесу - Завада, Денис Олексійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – інтегровані середовища розробки для створення 3D моделей, графічні програмні забезпечення. Предмет дослідження – додаток для покрокового складання 3D моделей. Метою роботи – створення додатку для прискорення процесу опанування тим чи іншим об’єктом шляхом його візуалізації. Метод дослідження – розробка мінімально здатного продукту. При роботі з невідомими складними компонентами, для людини недостатньо зрозуміти принцип та структуру компонента у текстовому форматі, навіть з наведеними рисунками. Оскільки як правило, рисунки відображають елемент лише в одній проекції та не можуть передати його будову. Не кожна людина має інженерний спосіб мислення та можливість моделювання компонента по ілюстрації в одній площині. Компанії, які розробляють складні компоненти для різних галузей витрачають багато часу на навчання працівників для роботи з ними. Як підсумок робітник витрачає більше часу на опанування складними елементами, замість корисної та продуктивної роботи. Основні завдання та характеристики бажаних результатів – описати існуючі програми для створення 3D моделей та їх анімацій; створити додаток з можливістю покрокового збору та розбору 3D моделі; створення алгоритму автоматичного імпорту 3D моделі, її анімації; зберігання файлів додатку у хмарному середовищі Amazon.
Keywords: візуалізація; 3d моделі; unity; blender; анімування