ДО ВИЗНАЧЕННЯ МОМЕНТУ ОПОРУ ПОВОРОТУ ЗАДНЬОЇ ОСІ НАПІВПРИЧЕПА ГІБРИДНОГО АВТОПОЇЗДА - Сахно, В. П.; Поляков, В. М.; Тімков, О. М.; Босенко, В. М.; Сахно, В. П.; Поляков, В. М.; Тимков, О. Н.; Босенко, В. Н.; Sakhno, V.; Poliakov, V.; Timkov, O.; Bosenko, V. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2016)
Визначено кути нахилу осі шворня керованих коліс задньої осі напівпричепа, за яких як ваговий стабілізуючий момент, так і момент бічних реакцій досягають свого максимального значення. Ці моменти необхідно враховувати при визначенні потужності електродвигуна, який використовують для повороту керованих коліс напівпричепа гібридного автопоїзда.
К ОПРЕДЕЛЕНИЮ МОМЕНТА СОПРОТИЛЕНИЯ ПОВОРОТА ЗАДНЕЙ ОСИ ПОЛУПРИЦЕПА ГИБРИДНОГО АВТОПОЕЗДА
ON DETERMINING THE MOMENT OF RESISTANCE TO ROTATION OF THE REAR AXLE OF THE HYBRID LORRY CONVOY SEMITRAILER
Keywords: напівпричіп; керована вісь; кути встановлення шворня; ваговий стабілізуючий момент; момент поздовжніх реакцій; гібридний автопоїзд; полуприцеп; управляемая ось; углы установки шкворня; весовой стабилизирующий момент; момент продольных реакций; гибридный автопоезд; semitrailer; steering axle; king pin installation angles; weight stabilizing moment; moment of longitudinal reactions; hybrid lorry convoy; 629.113