Розробка інтерактивного вебсайту для аналізу та прогнозування зарплат за спеціальністю - Пятниця, Дмитро Юрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження – процес створення інтерактивного вебсайту для аналізу та прогнозування заробітної плати за спеціальністю з урахуванням освітнього рівня, професійного досвіду, додаткових навичок, спеціалізації та регіону працевлаштування. Мета роботи – створення вебсайту, який дозволяє користувачам отримувати прогноз заробітної плати за обраною спеціальністю на основі введених даних. Додаток забезпечує зручну взаємодію через інтуїтивний веб інтерфейс, відображаючи середнє, мінімальне та максимальне значення заробітної плати відповідно до параметрів користувача. У роботі розглянуто сучасні підходи до аналізу ринку праці та методи прогнозування рівня заробітної плати в умовах цифрової економіки. Проведено огляд існуючих рішень, здійснено аналіз переваг і обмежень популярних інструментів, а також обґрунтовано вибір архітектури й технологічного стеку для розробки вебсайту. Застосунок реалізовано з використанням HTML5, Tailwind CSS та JavaScript як основних інструментів для створення інтерфейсу та реалізації клієнтської логіки. У межах проєкту інтегровано мовну локалізацію (українська та англійська мови), функцію конвертації валют на основі підключення до публічного API, а також реалізовано підключення до Google Sheets як до зовнішнього джерела структурованих даних. Готовий вебсайт розгорнуто на платформі GitHub Pages, що забезпечує відкритий доступ до продукту без потреби у серверній інфраструктурі. Практичне значення роботи полягає у створенні доступного аналітичного інструменту для користувачів, зацікавлених у плануванні кар’єри, аналізі зарплатного ринку або побудові власної стратегії професійного розвитку. Результати можуть бути використані в освітньому, консультаційному або демонстраційному середовищі.
Keywords: вебсайт; аналіз; заробітна плата; прогнозування; дохід; javascript; tailwind; css; візуалізація даних; github pages