Програмні засоби обробки геодезичних вимірів для кадастрових робіт - Вороб’йов, Микита Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Система управління земельними ресурсами шляхом формування населеного пункту, який розширюються, тобто змінив свої межі згідно розробленого генерального плану села Улянівка Вознесенського району Харківської області у Державному земельному кадастрі. Застосування сучасного геодезичного забезпечення та геоінформаційних систем для розробки проекту із землеустрою щодо встановлення (зміни) меж населеного пункту дозволяє здійснити геодезичні знімання з високою точністю і побудовати цифрові картографічні матеріали. Застосування геоінформаційних систем дозволяють визначити змінену межу с.Улянівка та розробити проект із землеустрою для унесення до бази даних Державного земельного кадастру інформації про межу населених пунктів та відобразити її на Публічній кадастровій карті України.
Keywords: Держгеокадастр; державна реєстрація межі; обмінний файл ХМL; програмні засоби обробки даних геодезичного знімання