Удосконалення інформаційної системи технічної служби автотранспортного підприємства - Чуб, Віталій Юрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єкт дослідження – процес функціонування технічної служби АТП. Мета роботи – поглиблення теоретичних основ і розробка методичних положень щодо процесу удосконалення інформаційної системи технічної служби АТП. Методи дослідження - загальнонаукові методи теоретичного узагальнення і порівняння, аналізу і синтезу. Для вирішення поставлених завдань використовувалися такі спеціальні методи: логіко-інформаційний, метод оперограм, аналітичне моделювання, системний підхід, аналітичний метод. В дипломній роботі на встановлена сутність та призначення інформаційної системи підприємства; розглянуто задачі та функції інформаційної системи підприємства; встановлені основні терміни та визначення для розгляду теоретичних основ ефективності інформаційних систем. Для побудови інформаційної системи технічної служби АТП було розглянуто документацію, що забезпечує обмін інформацією в цій службі. Було розглянуто документообіг технічної служби АТП та визначена ефективність впровадження електронного документообігу технічної служби, що дозволяє зменшити втрати документів, невчасну їх обробку, підвищити оперативність виконання і якість обслуговування, знизити витрати підприємства. Було розроблено графічну інформаційно-логічну модель функціонування інформаційної системи технічної служби АТП та розглянуті інформаційні об’єкти, які до неї входять. Розроблена ІЛМ була трансформована в базу даних за допомогою СУБД Access.
Keywords: інформаційна система; автотранспортне підприємство; технічна служба; документообіг; база даних