Оцінка функціональності мобільних додатків для взаємодії з зарядною інфраструктурою електромобілів в Україні - Бондаренко, Дмитро; Дзюбенко, Олександр; Bondarenko, Dmytro; Dziubenko, Oleksandr (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
В статті досліджуються мобільні застосунки, що використовуються для пошуку та вибору зарядних хабів електромобілів в Україні. Проведено оцінку функціональності та проаналізовано інформативність застосунків-агрегаторів та застосунків мереж зарядних станцій. Результати показують, що існує незначний розрив в функціональності застосунків, а інформація застосунків-агрегаторів не співпадає з даними застосунків мереж. Дослідження дозволяє виявити недоліки формування зарядної інфраструктури електромобілів та визначити напрямки їх усунення.
Assessment of the Functionality of Mobile Applications for Interaction with Electric Vehicle Charging Infrastructure in Ukraine
Keywords: електромобіль; зарядна інфраструктура; мобільний застосунок; застосунокагрегатор; застосунок зарядної мережі; функціональність; інформативність; планування маршруту; electric vehicle; charging infrastructure; mobile application; aggregator app; network charging app; functionality; informational value; route planning; 629.33:004.738.5:621.35(477); 10.30977/VEIT.2025.27.0.9