Розрахування ефективності системи охолодження валів верхньої підтримки із застосуванням методу скінчених елементів - Федоряченко, Сергій Олександрович; Зіборов, Кирило Альбертович; Джур, Роман Вікторович; Холодов, Антон Павлович; Fedoriachenko, Serhii; Ziborov, Kyrylo; Dzhur, Roman; Kholodov, Anton (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
У статті запропоновано методику розв’язання задачі із знаходження температурного режиму роботи валів верхньої підтримки піч-решітки за допомогою методу скінчених елементів. Так, використовуючи експериментально отримані значення витрати охолоджувального повітря в системі охолодження валів, розглянуто можливість використання модуля State Thermal ПЗ Ansys для багатоітераційного дослідження розподілу температури та визначення діапазонів теплового розширення. Запропонований метод дозволяє визначити ефективність роботи системи охолодження в широкому діапазоні змін параметрів витрати повітря та відповідність встановлених теплових зазорів підшипникових вузлів технічно необхідним.
Calculation of upper support shafts cooling system parameters by means of the finite element method
Keywords: агломерат; металургійне виробництво; вали верхньої підтримки; температурне розширення; метод скінчених елементів; Steady-State Thermal; agglomerate; metallurgical production; upper support shafts; temperature expansion; finite element method; 629.341; 10.30977/BUL.2219-5548.2022.99.0.92