Удосконалення технології діагностування гальмівних систем у зоні діагностики СТО - Ель, Желалі Омар (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета дослідження – Є вивчення елементів, властивостей і вимог, що пред'являються до систем активної безпеки автомобіля, та дослідження підвищення точності оцінки показників гальмівних властивостей легкових автомобілів шляхом удосконалення методики проведення стендових випробувань. Об’єкт дослідження – Є методика діагностування активної безпека транспортного засобу та процес вимірювання параметрів гальмівних систем автомобілів при гальмуванні. Предмет дослідження – Взаємозв’язок між параметрами діагностування гальмівних механізмів автомобілів і точністю їх вимірювання при випробуваннях дорожнім та стендовим методами. У дипломній роботі розглянуто шляхи удосконалення активної безпеки автомобіля. Висвітлено існуючі методи діагностування гальмівних систем та обґрунтовано використання окремих методів для експериментального визначення загальної питомої гальмівної сили і часу спрацьовування гальмівної системи на стенді, а також осьовий коефіцієнт рівномірності гальмівних сил для кожної осі. Розроблено планувальні рішення поста діагностики та рекомендації щодо удосконалення методики проведення гальмівних властивостей методом стендових випробувань. Розглянуто обладнання для діагностування гальмівних систем та питання охорони праці.
Keywords: активна безпека автомобіля; ABS; гальмівний стенд; діагностика; метод; гальмівна система; обладнання; випробування