Створення програмного продукту для моделювання поширення хвиль в плазмово-металевих структурах - Споров, Олександр Євгенович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Метою дипломної роботи є створення програмного продукту для проведення моделювання поширення та загасання електромагнітних хвиль в плазмово-металевих структурах, що використовуються як розрядні камери для підтримки розрядів та в приладах плазмової електроніки. Об’єкт дослідження – процеси поширення та загасання електромагнітних хвиль в плазмово-металевих структурах. Предмет дослідження – інформаційно-технічна система моделювання процесу поширення хвилі в плазмово-металевій структурі. Дипломна робота присвячена проектуванню, реалізації та тестуванню програмного продукту для моделювання поширення та загасання електромагнітних хвиль в плазмово-металевих структурах на прикладі задачі підтримки газового розряду власними хвилями структури. Розроблений програмний продукт був застосований для дослідження впливу параметрів системи на аксіальний профіль густини плазми з метою надання рекомендацій щодо вибору робочих режимів. Результатами виконання дипломного проекту є розроблений програмний продукт та результати моделювання аксіального профілю густини плазми, що підтримується власною хвилею плазмово-металевої структури.
Keywords: комп'ютерні науки; числові методи; моделювання; пайтон; плазмово-металева структура; власна хвиля; поширення та згасання; газовий розряд