Удосконалення методів діагностування геометрії підвіски легкових автомобілів - Давидов, Олександр Павлович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – процес функціонування підсистеми передньої підвіски передньопривідних легкових автомобілів. Мета дослідження – удосконалення методів діагностування технічного стану автомобілів за рахунок діагностування на стендах діагностики ходової частини та стендах установки кутів коліс. Предмет дослідження – закономірності зміни кутів установки керованих коліс в залежності від просторового положення базових контрольних точок кузова автомобілів в процесі експлуатації. Методи дослідження. У роботі використані теоретичні методи математичного моделювання, математичної статистики, регресійного аналізу, рішення і аналізу диференціальних рівнянь. У дипломній роботі розглянуто процес функціонування підсистеми передньої підвіски передньопривідних легкових автомобілів. Висвітлено існуючі методи визначення кутів установки керованих коліс і геометричних параметрів кузова автомобіля та методи визначення періодичності ТО автомобілів. Обґрунтовані періодичності технічного обслуговування передньої підвіски передньопривідних легкових автомобілів засновані на закономірностях зміни кутів установки керованих коліс, обліку технічного стану передньої частини кузова і забезпечення безпеки руху. Розроблена математична модель встановлення напрацювання передньопривідних легкових автомобілів до досягнення граничних значень кутів установки керованих коліс.
Keywords: КУЗОВ; КУТИ УСТАНОВКИ КОЛІС; ХОДОВА ЧАСТИНА; ПЕРІОДИЧНІСТЬ; СТЕНДИ ДІАГНОСТУВАННЯ ГЕОМЕТРІЇ КУЗОВА.