Проект капітального ремонту з розробкою заходів щодо підвищення безпеки руху на ділянці автомобільної дороги Р-67 Чернігів –Пирятин на ділянці км 132+200 – км 135+601 - Старчева, Юлія Євгеніївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Об’єкт дослідження – проект капітального ремонту та заходи щодо підвищення безпеки руху на ділянці автомобільної дороги. Мета роботи – створення проекту капітального ремонту з розробкою заходів щодо підвищення безпеки руху на ділянці автомобільної дороги Р-67 Чернігів – Пирятин на ділянці км 132+200 – км 135+601. Метод дослідження – аналіз науково-технічної, нормативної і довідкової літератури, аналіз та застосування сучасних методів автоматизованого проектування. В результаті розробки дипломної роботи виконано проектування ділянки км 132+200 – км 135+601 автомобільної дороги ІІІ технічної категорії Р-67 Чернігів – Пирятин для її капітального ремонту. Рішення про капітальний ремонт даної ділянки автомобільної дороги прийняті через необхідність відновлення транспортно-експлуатаційних якостей дороги, покращенню безпеки руху автомобілів та пішоходів, показників міцності дорожнього одягу та комфорту перевезення вантажів та пасажирів. В дипломній роботі був оцінений ступінь безпеки автомобільної дороги для виявлення небезпечних ділянок та вживання заходів щодо їх реконструкції за методом коефіцієнтів аварійності. Був розглянутий перелік систем автоматизованого проектування автомобільних доріг та обрано для роботи програмний комплекс CREDO. Також було розглянуто питання земляного полотна автомобільної дороги та оцінена ефективність проекту капітального ремонту автомобільної дороги Р-67 на ділянці км 132+200 – км 135+601 за показниками поточних витрат та були розглянуті заходи з організації безпеки руху на проектованій ділянці автомобільної дороги.
Keywords: автомобільна дорога; безпека руху; коефіцієти аварійності; дорожній одяг; капітальний ремонт; система автоматизованого проєктування