Оцінка і порівняння експлуатаційних властивостей автомобілів з альтернативними джерелами енергії - Кривенко, Владислав Віталійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Метою роботи є оцінка і порівняння експлуатаційних властивостей електромобілів. Об'єктом дослідження є процес визначення ефективності електричної трансмісії електромобіля. Предметом дослідження є покращення характеристик електромобіля. Проведено аналіз загального стану і перспектив розвитку ринку електромобілів і інфраструктури у світі та в Україні. Обґрунтовані заходи для розвитку електромобільності в Україні. Виконано оцінку показників ефективністі трансмісії електромобіля. Проведений порівняльний аналіз тягових акумуляторних батарей. Удосконалено математичну модель трансмісії електромобіля і обґрунтовано вибір тягової акумуляторної батареї. Розглянуто особливості діагностування тягової акумуляторної батареї електромобіля. Запопоновано удосконалений метод динамічного навантаження для оінки технічного стану тягової батареї.
Keywords: електромобіль; електрична трансмісія; акумуляторна батарея; електродвигун; коефіцієнт корисної дії; механічна система; діагостування