Моделювання динамічних навантажень і втрат енергії при підйомі вантажів мостовим краном - Нєженцев, О. Б.; Кравченко, О. П. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Вирішується проблема зниження динамічних навантажень та енергоспо- живання мостових кранів в період підйому вантажів. Математична модель крана враховує всі основні параметри електромеханічної системи «привід – металоконструкція – вантаж». Наве- дено результати дослідження динамічних навантажень та втрат енергії мостовими кранами вантажопідйомністю 5т прольотами від 19,5 до 31,5м, що дозволило підвищити точність розрахунків на 13 – 25%.
Keywords: вантажопідйомний кран; механізм підйому; методика розрахунку; математична модель; динамічні навантаження; втрати енергії; 621.873