Індикатор вологості повітря - Іванченко, Павло Олегович; Кравцов, Михайло Миколайович; Цехмейстер, Олена Станіславівна; Нікітін, Станіслав Петрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Індикатор вологості повітря включає повітряний канал. Повітряний канал виконаний вертикальним, в ньому розміщено вологочутливий елемент. Один край вологочутливого елемента закріплено у верхній частині повітряного каналу, а другий - нижній край - вільно розташовано по висоті повітряного каналу. Нижня частина повітряного каналу виконана прозорою і на ній розміщена шкала вологості повітря, яка має принаймні три позначки його вологості, а саме: WH (нормальна вологість), WMIN (мінімальна вологість), WMAX (максимальна вологість). На нижньому краї вологочутливого елемента, навпроти шкали вологості, встановлено покажчик, а шкала вологості протарована і, таким чином, адаптована до реальної вологості повітря, яку визначають на якісному рівні за положенням покажчика відносно шкали вологості.
Keywords: повітряний канал; індикатор вологості повітря; повітря; вимірювальна техніка