Дослідження та діагностика системи живлення електромобілів - Резуненко, Данііл Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета дослідження: підвищення екологічної чистоти, економічності та ефективності транспортних засобів за рахунок використання подвійної системи живлення електромобіля: акумуляторної батареї та суперконденсатора. Об'єкт дослідження: процес дослідження, діагностики та імітаційного моделювання систем живлення електромобілів. Предмет дослідження: система живлення електромобілів. Дипломна робота бакалавра присвячена актуальній тематиці, що дозволяє підвищити екологічність, економічність та ефективність електричних транспортних засобів за рахунок використання подвійної системи живлення, що складається з акумуляторних батарей та суперконденсаторів. Проведено дослідження традиційних систем живлення електромобілів, проведена розробка та імітаційне моделювання альтернативної системи живлення електромобіля, саме, побудовані моделі електромобіля, електродвигуна та акумуляторно-конденсаторної системи живлення. Розглянути питання діагностика систем живлення електромобілі, проведений вибір та обґрунтування засобів діагностування акумуляторної батареї, досліджена технологія бездротового заряду акумуляторів електромобілів. Розглянути питання охорони праці. За результатами дослідження сформульовані висновки.
Keywords: електромобіль; система живлення; акумуляторна батарея; система управління; діагностика; імітаційна модель