ОБЩА МЕТОДИКА ЗА АНАЛИЗ, ОЦЕНКА И ПРОГНОЗА НА КРИЗИСНИ СЪБИТИЯ, ЗАСЯГАЩИ ТРАНСПОРТНАТА ИНФРАСТРУКТУРА - Размов, Т. К.; Варадинова, Ю. Е.; Razmov, Т.; Varadinova, J. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2012)
Представена обща методика за анализ и оценка на възникнали кризисни събития, засягащи транспортната инфраструктура. На база предложените в методиката индикатори могат да се оценят и сравнят различни кризисни събития. Методологията може да бъде приложена за всяка конкретна държава, като се отчете характера на възникващите кризи в зависимост от географското й разположение и климатичните особености на региона в който се намира
МЕТОДИКА ОЦЕНКИ АНАЛИЗА И ПРОГНОЗИРОВАНИЕ КРИЗИСНЫХ СИТУА-ЦИЙ, КАСАЮЩИХСЯ ТРАНСПОРТНОЙ ИНФРАСТРУКТУРЫ
GENERAL METHODS TO ANALYZE, EVALUATE AND FORECAST CRISIS EVENTS AFFECTING THE TRANSPORT INFRASTRUCTURE
Keywords: кризисни събития; транспортна инфраструктура; методика; методология; прогноза; кризисное событие; транспортная инфраструктура; методика; прогноз; crisis event; transport infrastructure; methodology; forecast; 621.863.2