Удосконалення організації перевезень пасажирів рухомим складом КП «Салтівське трамвайне депо» на маршруті 81е у м. Харкові - Кутузов, Данило Іларіонович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В результаті проведених досліджень було визначено, що недосконала реалізація транспортних послуг громадського транспорту має вплив на велику кількість аспектів громадського життя і не може бути проігнороване ані державними органами, ані приватними підприємствами. В якості критерію ефективності обрано загальні витрати часу переміщення пасажирів. Було розглянуто вплив зовнішніх факторів на параметри об’єкту, виявлено, що в найбільшій мірі на витрати часу впливають такі фактори, як: кількість автобусів на маршруті, який дає найбільший ефект при мінімальних-середніх значеннях параметра, та регулярність перевезень, який має найбільший ефект при середніх-максимальних значеннях параметра. Загальне зменшення часу на перевезення пасажира в області значень від 3 до 15 становить 42,3 %. Ефект від впроваджених заходів становить 473,76 грн. Рекомендації по впровадженню: результати дослідження можуть бути використані під час організації перевезення пасажирів у містах. Область застосування: автомобільний транспорт.
Keywords: пасажир; маршрут; витрати часу; ефективність; кореляційний аналіз; модель