Розробка ІТ-інфраструктури комунікаційної системи роботизованого підприємства - Четверіков, Богдан Віталійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Інфраструктурапромислових підприємств України, що базується на цифровій платформі, є сучасні ІТ-технології. Розвиток роботизованих підприємств спрямовано до такої інформаційної інфраструктури, де ефективна робота підприємства залежить від ефективноговпровадження інформаційно-комунікаційних технологій. Метою роботи є підвищення ефективності робочих операцій роботизованого підприємства шляхом розробки ІТ-інфраструктури комунікаційної системи. Об'єктом дослідження є робочі операціїроботизованого підприємства. Предметом дослідження є розробка ІТ-інфраструктури комунікаційної системи роботизованого підприємства. База методів дослідження: системний підхід, статистичний аналіз, оцінка і оптимізація. А також методи формалізації та моделювання. Проаналізовано, що ІТ інфраструктура роботизованих підприємствце інтегрована сукупність телекомунікаційних та інформаційних засобів. Висунуто комплекс задач синтезу ІТ-інфраструктурироботизованих підприємств. Запропоновано моделі вибору засобів комунікації та керування обміном інформації роботозованого підприємства. За моделями обираються засоби зв’язку та компонентироботизованої ділянки – технічне забезпечення системи контролю та транспортера поточно-транспортної лінії. Проведено моделювання робочого процесу в середовищі MATLABRoboticsToolbox. Розглянуто задачу керування переміщенням робочого органу маніпулятору роботизованої ділянки.
Keywords: апаратне забезпечення; вибір; ефективність; інфраструктура; інформаційні технології; критерії; модель; оптимізація; проектування; роботизоване підприємство