Оцінка впливу зміни параметрів силового агрегату на динаміку розгону і гальмування транспортних засобів у процесі експлуатації - Тимчук, Владислав Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – процес встановлення технічного стану силового агрегату транспортного засобу. Мета дослідження – оцінка впливу зміни параметрів силового агрегату на тягово-швидкісні характеристики сучасних легкових автомобілів закордонного виробництва. Методи дослідження. У роботі використано теоретичні методи математичного моделювання, рішення і аналізу лінійних рівнянь. Експериментальні методи дослідження включали імітаційні випробування силового агрегату автомобіля. У дипломній роботі було проведено аналіз науково-технічних рішень стосовно зміни динаміки трансмісії транспортних засобів у процесі експлуатації; дослідження факторів, що впливають на динаміку легкових автомобілів, аналіз результатів теоретичних досліджень. Розроблено методику імітаційних досліджень оцінки впливу зміни динаміки розгону і гальмування на тягово-швидкісні характеристики транспортного засобу.
Keywords: ДОСЛІДЖЕННЯ; ЗМІНА ПАРАМЕТРІВ СИЛОВОГО АГРЕГАТУ; ТРАНСПОРТНИЙ ЗАСІБ; ПРОЦЕС ЕКСПЛУАТАЦІЇ