Дослідження процесу безперервної інтеграції та безперервної доставки у монорепозиторіях - Мельник, Сергiй Петрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Монорепозиторій - це концепція у розробці програмного забезпечення, коли весь код для різних проектів зберігається в одному репозиторії. Це може бути корисно і на автотранспортному підприємстві для ефективного управління різними аспектами бізнесу. Ось кілька способів, які можна використовувати монорепозиторій на автотранспортному підприємстві: Спільний код та інтеграція: Всі проекти та сервіси, пов'язані з автотранспортом, можуть ділитися спільним кодом, бібліотеками та компонентами в рамках монорепозиторію. Це полегшить відновлення та інтеграцію різних частин системи. Спільна інфраструктура: Монорепозиторій може містити спільні конфігураційні файли, скрипти розгортання та іншу інфраструктуру, що використовується всіма проектами. Це дозволить забезпечити єдність управління та підтримки. Загальна система збірки і поставки: Використання однієї системи збірки і поставки для всіх проектів у монорепозиторії спростить управління релізами та патчами, а також забезпечить єдність середовища розробки та тестування. Спільна база даних: Якщо на підприємстві використовуються різні сервіси, які взаємодіють з базою даних, то ця база даних може бути розміщена в монорепозиторії. Це спростить схему даних, синхронізацію та забезпечить єдність даних. Спільна система моніторингу та аналізу даних: Всі сервіси можуть використовувати спільні інструменти для моніторингу та аналізу даних. Це дозволить вам швидко виявляти та вирішувати проблеми на різних рівнях системи. Спільна безпека та управління доступом: Один монорепозиторій може забезпечити єдність управління доступом та безпеки для всіх проектів, що спрощує адміністрування та зменшує ризик витоку даних. Спільна документація: Усі проекти можуть мати спільну документацію, яка знаходиться в монорепозиторії. Це полегшить доступ до інформації та сприятиме стандартизації. Перед впровадженням монорепозиторію важливо врахувати потреби конкретного підприємства та забезпечити відповідну підтримку та процеси.
Keywords: монорепозиторій