Удосконалення процесу логістики при доставці вантажів на ДП «СУМСЬКИЙ ОБЛАВТОДОР». Частина 2. Удосконалення роботи складу будівельних вантажів - Сусло, Владислав Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Було проведено розрахунки для визначення оптимальних параметрів роботи складу з метою забезпечення ефективності та оптимізації процесу перевезень. Розрахунки охоплювали вантажообіг, потребу в складському просторі, час навантаження та розвантаження, а також найкраще розташування вантажів на складі. Ці розрахунки сприятимуть підвищенню продуктивності та ефективності перевезень, зниженню витрат і поліпшенню загальної організації процесу. Ми також вивчили технологію навантаження та розвантаження, а також організацію роботи на складі. Порівнюючи технологічні схеми навантаження піску, було встановлено, що найбільш раціональною є схема, де навантаження виконується екскаватором, при якій час, необхідний для навантаження автомобіля, складає 2,42 хвилини, що менше, ніж у варіанті з використанням фронтального навантажувача. Крім того, було розраховано страховий запас вантажу в розмірі 185,94 тонн і площу складу 462,46 м².
Keywords: витрати на первезення; економічний ефект; пункт навантаження; страховий запас; склад