Оцінка ефективності альтернативних технологій доставки останньої милі в галузі електронної комерції - Шимко, Олександра Олегівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У дипломній роботі у програмі Visum змодельовано системи доставки дрібних відправлень дронами та вантажними автомобілями у шести мікрорайонах міста Харків. З використанням розроблених моделей отримані техніко-економічні показники – відстань перевезення, витрати палива в літрах на 100 кілометрів, витрати енергії в джоулях та кіловат-годинах, а також витрати в гривнях. Отримані моделі систем доставки у місті можуть бути використані при розробці заходів щодо удосконалення роботи поштових операторів країни.
Keywords: доставка замовлень дронами; електронна комерція; ланцюг доставки; логістика останньої милі; матриця найкоротших відстаней; метод Кларка-Райта; моделювання систем доставки; Visum