Удосконалення методики контролю витрати палива автомобілів при експлуатації - Бай, Яссір (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Об’єкт дослідження. Контроль витрати палива шляхом використання додаткового обладнання систем дистанційного спостереження та навігації. Предмет дослідження. Визначення взаємозв’язку між умовами експлуатації автомобілів та витратою палива при комерційній експлуатації. Методи дослідження. У роботі використані теоретичні методи математичного моделювання, математичної статистики, регресійного аналізу, рішення і аналізу диференціальних рівнянь, співставлення, а також методи дослідження та спостереження за допомогою online зв’язку з системою супутникової навігації встановленою на транспортному засобі. У дипломної роботі розглянуто способи контролю витрати палива, а також додаткове обладнання, яке необхідне для використання систем дистанційного спостереження та навігації. Висвітлено існуючі методи нормування та контролю витрати палива, обґрунтовано доцільність використання окремих систем та методів для швидкого та точного визначення витрати палива диспетчером дистанційно від транспортного засобу, на якому встановлено додаткове обладнання системи навігації. Розглянуто питання охорони праці.
Keywords: КОНТРОЛЬ; НОРМИ; МОНІТОРИНГ; ТРЕКЕР; ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ; МОДУЛЬ; ТЕРМІНАЛ; ЕКОНОМІЯ ПАЛИВА