Удосконалення діагностування технічного стану автомобілів з застосуванням сучасного діагностичного обладнання - Кузьмін, Владислав Олексійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета роботи - дослідити сучасні аспекти експлуатації, діагностування та обслуговування ходової частини автомобіля. Об'єкт дослідження: процес обслуговування та діагностування ходової частини автомобілів. Предмет дослідження: особливості експлуатації ходової частини автомобіля в Україні. Завдання дослідження: 1. Проаналізувати міжнародні стандарти діагностування ходової частини автомобіля. 2. Вивчити характерні несправності ходової частини, що виникають при експлуатації автомобіля. 3. Виявити переваги та недоліки різних типів шин. 4. Розглянути правила зберігання шин. 5. Проаналізувати методи контролю тиску в шинах. 6. Вивчити основні питання охорони праці для ділянки ходової частини автомобіля Наукова новизна роботи – отримав подальший розвиток сучасний метод діагностики та обслуговування ходової частини автомобіля, сезонної експлуатації шин в Україні. Методи дослідження – шляхом аналізу методів діагностики та обслуговування ходової частини автомобіля визначені проблемні питання і засоби їх рішення; за допомогою діагностичного обладнання BOSCH визначені параметри кутів установки коліс.
Keywords: АВТОМОБІЛЬ; ХОДОВА ЧАСТИНА; ПІДВІСКА; ШИНА; ДІАГНОСТИКА; BOSCH