Підвищення ефективності організації дорожнього руху на перехресті м. Харків - Мусаєв, Рухан Вугар-огли (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об'єкт дослідження: дорожній рух на перехресті. Предмет дослідження: параметри транспортного потоку. Мета роботи: підвищення ефективності організації і безпеки дорожнього руху на перехресті за рахунок застосування технічних засобів організації дорожнього руху. Метод дослідження: аналітичний, системного аналізу, натурні спостереження. Отримані результати: У роботі проаналізовано ефективність функціонування руху на перехресті Салтівське шосе – вул. 7-ї Гвардійської Армії м. Харків. Розроблені локальні заходи, які підвищують рівень безпеки руху та зменшують затримки транспортних засобів. Рекомендації по впровадженню: На перехресті запропоновано введення світлофорного регулювання, обладнання перехрестя технічними засобами регулювання руху. Запропоновані заходи можуть бути застосовані на перехресті.
Keywords: інтенсивність дорожнього руху; перехрестя; конфліктні точки; затримка транспортних засобів; транспортні потоки; світлофорне регулювання