Удосконалення виконавчого знімання на об'єктах будівництва Київської та Вінницької областей - Півень, Кирил Ахмедович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Метою даної роботи є удосконалення виконавчого знімання на об'єктах будівництва Київської та Вінницької областей. Дипломна робота складається зі вступу, п’ятьох розділів, висновку і переліку посилань. В першому розділі аналізується нормативно-правова база, традиційні підходи та вимоги виробничників щодо виконавчого знімання. У другому розділі розглядаються геодезичні прилади якими виконувалося виконавче знімання та програмне забезпечення для камеральної обробки виконавчого знімання. Третій розділ присвячений напрямкам удосконалення виконавчого знімання шляхом деталізації і за допомогою використання нових технологій. У четвертому розділі приводяться випробування запропонованих підходів на житлових та промислових об’єктах будівництва Київської та Вінницької областей. У п’ятому розділі розглянуті питання охорони праці.
Keywords: виконавче знімання; електронний тахеометр; ГНСС-приймач; система автоматизованого проектування; цифрова модель місцевості; цифрова модель рельєфу