Спосіб компенсації зносу фрикційної накладки гальм - Гецович, Євген Моісеєвич; Гармаш, Вячеслав Петрович; Подригало, Михайло Абович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Спосіб компенсації зносу фрикційної накладки гальм, при якому здійснюють переміщення накладки в напрямку ротора тормозного механізму на кількість зносу, згідно з корисною моделлю для спрощення технічного обслуговування гальм та економії металу шляхом усунення необхідності заміни тормозних колодок, фрикційну накладку нарощують під час гальмування шляхом переводу фрикційного матеріалу із пластичного стану в тверде. Нарощування здійснюють з боку протилежному поверхні тертя під впливом тиску котре утворюється тормозним приводом і теплом, що виділяється під час гальмування, запас фрикційного матеріалу в пластичному стані періодично поповнюють.
Keywords: фрикційна накладка гальм; машинобудування; фрикційно-гальмові механізми; технічного обслуговування гальм