Спосiб маркiрування технiчного об'єкта для його iдентифiкацiї - Дудукалов, Юрiй Володимирович; Мощенок, Василь Iванович; Лалазарова, Наталiя Олексiївна (My University, 2017)
Спосіб маркірування об'єкта для його ідентифікації, що включає підготовку поверхонь і формування за допомогою лазерного променя закодованого повідомлення на поверхні об'єкта, що виконаний з металу або неметалу, який відрізняється тим, що підготовка поверхонь виконується шляхом прикладання пластиру з металевим порошком та його приварки або приклеювання до поверхні, що маркірується, а формування закодованого повідомлення виконується одночасною дією групою не менш ніж двох лазерних променів.
Keywords: автоматизацiя; технологiчне обладнання