Спосiб генерування електричної енергiї при паркуваннi автомобiля з використанням пружинного накопичувача - Аргун, Щасяна Валiковна; Гнатов, Андрiй Вiкторович; Гнатова, Ганна Андрiївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2019)
Спосіб генерування електроенергії при паркуванні автомобіля з використанням пружинного накопичувача полягає у тому, що генерацію електроенергії здійснюють, коли рухома платформа з автомобілем під власною вагою опускається вниз. При цьому шестерні приводів електрогенераторів, зачеплені з рейками приводів електрогенераторів, які разом з електричними випрямлячами та акумуляторною батареєю сховані під підлогою підземного гаража, починають обертатися, закручуючи пласку спіральну пружину і обертаючі ротори, що генерують електричну енергію, яка передається на електричні випрямлячі і далі на накопичувач енергії. Підйом платформи здійснюють за рахунок розкручення спіральної пружини, що обертає шестерні приводів і ротори електрогенераторів у зворотному напрямку, при цьому також генеруючи електричну енергію.