Проект паливної дільниці з ремонту дизельної апаратури на СТО для автомобілів комунального господарства - Шевченко, Олег Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – паливна система вантажного автомобіля. Мета роботи – підвищення працездатності вантажних автомобілів комунального господарства за рахунок своєчасного діагностування, технічного обслуговування та ремонту паливної апаратури на спеціалізованій станції технічного обслуговування. Метод дослідження – детермінований розрахунок виробничої програми, що дозволяє визначити площу виробничого корпусу. В роботі проведено аналіз марочного складу автомобілів, які використовується підприємствами комунального господарства. Виконано розрахунок виробничої програмі, на основі якого побудовано виробничий корпус та паливна дільниця. Обґрунтовано проектні заходи щодо генерального плану, виробничого корпусу та паливної ділянки. Розроблено технологічні інструкції та карти ескізів з основних операцій, пов'язаних з технічним обслуговуванням та ремонтом елементів паливної апаратури дизельного автомобіля. Проаналізовано методи та засоби діагностування паливної системи, а також спеціального обладнання, яке застосовується для ТО та ремонту дизельної апаратури. Розроблено заходи з охорони праці на ділянці та оцінено економічну ефективність проектних рішень.
Keywords: вантажний автомобіль; підприємство автомобільного транспорту; технічне обслуговування; паливна апаратура; технологічний процес