Дослідження міцності склеєних композитних з’єднань із термонапруженою арматурою - Гуменюк, Р. В.; Керницький, І. С.; Шолудько, Я. В.; Буртак, В. В.; Березовецький, С. А.; Humenyuk, R.; Kernytskyy, I.; Sholudko, Ya.; Burtak, V.; Berezovetskyy, S.; Гуменюк, Р. В.; Керницький, І. С.; et al. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2020)
Приведено огляд способів визначення міцності армованих склеєних і механічних з’єднань. Запропоновано методологію виготовлення склеєних композитних з’єднань арматурних стрижнів – гільз, визначено напруження розриву σ* та зсуву τ* для них. Шляхом добдобирання з п’яти марок композитних матеріалів встановлено найбільшу міцність композит-ного шару склеєного з’єднання на основі армування базальтоволокно-епоксидної смоли ЕДП-22 за умови співвідношень 1:10 їх вагових одиниць, у цьому випадку такий композитний шар становить 90 % і 71 % міцності термонапруженої арматури зі сталей 35ГС і 25Г2С та перевищує на 24 % і 18 % міцність шва їх зварних з’єднань.
Researching strength of glued composite compounds with thermaltension fittings
Исследования прочности склеенных композитных соединений с термонапряженной арматурой
Keywords: термонапруження; гільза; склеєне з’єднання; температура; арматура; епоксидна смола; thermal stress; sleeve; bonded connection; temperature; armature; epoxy; термонапряженная; гильза; склеенное соединения; температура; арматура; эпоксидная смола; 621.529.4; 10.30977/BUL.2219-5548.2020.88.1.143