Формування стратегiй автотранспортних пiдприємств по обслуговуванню разових замовлень на перевезення вантажiв у мiжмiському сполученнi - Мосьпан, Наталiя Вiкторiвна (My University, 2018)
Дисертація присвячена вирішенню науково-прикладної задачі формування стратегій автотранспортних підприємств по обслуговуванню разових замовлень на перевезення вантажів у міжміському сполученні. У роботі формалізовано процес обслуговування разових замовлень на перевезення вантажів у міжміському сполученні, на підставі чого сформовано об’єктивний критерій ефективності досліджуваного процесу, що враховує не лише фінансові показники діяльності підприємства, а й часові витрати на досягнення фінансового результату. В результаті дослідження процесу надходження разових замовлень на перевезення вантажів у міжміському сполученні встановлено та експериментальним шляхом доведено відповідність вхідного потоку разових замовлень потоку Пуассона. Сформовані стратегії поведінки перевізників по обслуговуванню разових замовлень на перевезення вантажів у міжміському сполученні ґрунтуються на розподілі напрямків перевезення вантажів за їх привабливістю стосовно перспектив отримання наступного замовлення та максимально припустимої відстані подачі автомобіля під завантаження.
Keywords: вантажні перевезення; міжміське сполучення; разове замовлення; критерій ефективності; стратегія; 656.95