Аналіз роботи прогонових будов автодорожніх мостів за типовим проєктом «Серія 3.503-12» - Середа, Микита Геннадійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У роботі представлені основні дані конструкцій прогонових будов мостів, побудованих за типовим проєктом «Серія 3.503-12». Проведено аналіз методів просторового розрахунку ребристих прогонових будов об’єднаних за допомогою монолітного поздовжнього шва плити проїзної частини. Виконано обґрунтування методу просторового розрахунку на підставі випробування мосту, побудованого з прогонових будов даного типового проєкту. На підставі обраного просторового методу розрахунку запропоновано модель прогонової будови і виконано розрахунок її напружено-деформованого стану з використанням програмного комплексу ПК «ЛІРА-САПР». Проаналізовано варіанти і надано рекомендації з підсилення прогонової будови за рахунок монолітної накладної плити
Keywords: Міст; попередньо напружені балки; ребриста прогонова будова; монолітна плита; тимчасове навантаження