Облік розрахунків підприємства за податками - Калюжний, Вадим Юрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Розкрито економічну сутність, роль та значення податків в сучасних умовах господарювання; досліджено інструментарій та нормативно-правове регулювання розрахунків за податками на підприємстві в системі обліково-аналітичного забезпечення; надано характеристику процесу обліково-аналітичного забезпечення розрахунків за податками, оцінено основні показники діяльності, ведення обліку у Товаристві; надано рекомендації і пропозиції щодо удосконалення обліку розрахунків за податками на підприємстві. Одержані результати у вигляді пропозицій можуть бути використані з метою вдосконалення системи обліково-аналітичного забезпечення обліку розрахунків за податками підприємства.
Keywords: облік; аналіз; податки; розрахунки за податками; оподаткування