Технологія та організація ремонту і утримання автомобільної дороги Харків – Сімферополь на ділянці км 126+000 ÷ км 146+000 в Харківській області - Кондратьєв, Никита Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – автомобільна дороги державного значення Харків – Сімферополь – Алушта – Ялта. Метою дипломного проекту є розробка технології та організації робіт з експлуатаційного утримання і ремонту ділянки автомобільної дороги для підвищення її транспортно-експлуатаційних показників. Автомобільні дороги є важливою складовою транспортної системи кожної країни. Вони забезпечують здійснення перевезень найбільш доступним для широкого кола користувачів автомобільним транспортом і дозволяють виконувати доставку вантажів та пасажирів в режимі "від дверей до дверей". Тому особливо важливо підтримувати нормативні транспортно-експлуатаційні показники мережі доріг в доброму стані. В проекті виконано аналіз інтенсивності, складу руху та причин виникнення дорожньо-транспортних пригод на ділянці дороги. Дана об’єктивна оцінка транспортно-експлуатаційному стану ділянки автомобільної дороги за показниками експлуатаційної якості. Обґрунтована система заходів щодо утримання і ремонтів ділянки дороги. Розроблені питання щодо охорони праці та навколишнього середовища.
Keywords: транспортно-експлуатаційний стан; капітальний ремонт; ямковий ремонт; інтенсивність руху; експлуатаційне утримання; асфальтобетонна суміш; охорона праці