Підвищення ефективності комерційної діяльності автотранспортного підприємства - Пісклова, Дар'я Андріївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об'єкт дослідження - процеси управління комерційною ДІЯЛЬНІСТЮ автотранспортного підприємства. Метою роботи є розробка напрямів підвищення ефективності комерційної діяльності автотранспортного підприємства в контексті управління показниками результативності вантажних перевезень. У роботі було використано: метод теоретичного узагальнення, системний підхід, методи економічних досліджень, методи інвестиційного аналізу, методи техніко-економічного планування. У кваліфікаційній роботі розглянуто загальні питання управління комерційною діяльністю автотранспортного підприємства, розроблено аналітичне забезпечення підвищення ефективності комерційної діяльності для ФОП Хижниченко О.М., запропоновано механізм управління комерційною діяльністю даного підприємства, а також обгрунтовано напрями підвищення ефективності його комерційної ДІЯЛЬНОСТІ. Теоретичне та практичне значення результатів дослідження полягає в розробці та впровадженні практичних рекомендацій щодо оновлення основних фондів підприємства в контексті управління показниками результативності вантажних перевезень. Роботу виконано на замовлення ФОП Хижниченко О.М.. а її результати впроваджено у його господарську діяльність. За результатами дослідження опубліковано 1 тези наукової доповіді учасника VII Міжвузівської студентської наукової конференції «Тенденції та перспективи розвитку економіки і права XXI століття очима молоді» (м. Харків. 2023).
Keywords: автотранспортне підприємство; комерційна діяльність; фізична особа підприємець; ефективність