Удосконалення системи бюджетування підприємства - Терянніков, Микола Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В кваліфікаційній роботі проаналізовано теоретичні аспекти бюджетування на підприємстві, наведені загальні засади фінансового планування, визначені особливості фінансового планування за принципами системи бюджетування; надана фінансово-економічна характеристика діяльності ТДВ «Новомосковське АТП»; проаналізовано стан системи бюджетування на ТДВ «Новомосковське АТП»; на основі проведеного аналізу розроблено напрямки удосконалення системи бюджетування на ТДВ «Новомосковське АТП». Проведене дослідження показало, що удосконалення системи бюджетування на ТДВ «Новомосковське АТП» дасть можливість покращити процес фінансового управління на підприємстві в залежності від мінливості як внутрішніх так і зовнішніх факторів. У кваліфікаційній роботі виконано теоретичне та методичне обґрунтування розробки і оцінки заходів щодо удосконалення системи бюджетування на автотранспортному підприємстві на основі збалансованості його розвитку.
Keywords: бюджетування; підприємство; прибуток; витрати; доходи; планування